Projekt

Robinize

 • Digital Marknadsföring
 • UI&UX design
 • Webbutveckling

Robinize är en SaaS-produkt som tillhandahåller en AI-baserad SEO-plattform byggd för att underlätta skrivprocessen för alla typer av innehållsskapare.

Custom development

Om företaget

Robinize är en produkt från ZenDev - en programvara för redigering av innehåll som är gjord av SEO-experter för SEO-experter. Med andra ord är det en AI-drivande SEO-innehållsoptimeringsplattform skapad av SEO-strateger, innehållsskrivare och mjukvaruutvecklare som är kunniga inom SEO.

Teknologier

Python, React, AWS

Projektets varaktighet

2020 - 

Utmaningar

Eftersom vi är IT-konsulter som fokuserar på att hjälpa våra partners att både utveckla och marknadsföra sina produkter, är vi inte obekanta med sökmotoroptimering.

De skrivverktyg vi tidigare använde för våra kunder hade många onödiga funktioner. Som ett resultat saknade de hastighet och enkelhet, vilket var en direkt blockering för oss att kunna leverera arbetet inom önskad tidsram. Indirekt innebar det en långsammare process för att leverera jobbet, så vi lärde oss att vi behövde automatisera processen.

Vi ville ha ett lättanvänt verktyg som ger konkreta rekommendationer om innehållsforskning, skrivning och optimering.

De flesta SEO-verktyg presenterar sökresultat och data om din webbplats nuvarande situation eller konkurrenter. Men det som saknades var konkreta steg för att skriva SEO-optimerat innehåll.

Å andra sidan hjälper skrivverktyg dig att korrigera din grammatik och förbättra läsbarheten och skrivstilen, men främst utan tanke på SEO.

Insikten att SEO-verktyg saknar skrivarfunktioner och vice versa var precis hur idén om Robinize föddes.

Lösning

Från och med idag är Robinize en programvara som hjälper dig att optimera ditt innehåll för SEO på ett tidseffektivt och kostnadseffektivt sätt. Om du vet vilken sökfråga du vill ranka för i Google, kommer Robinize att ge dig vetenskaplig information om vad ditt innehåll behöver täcka för att ha bättre chans att ranka.

Programvaran fungerar enligt principen att du anger sökfrågan du vill ranka för, ditt föredragna land och ditt språk.

Med den information du har tillhandahållit genererar Robinize en rapport som ger dig information som:

SERP-resultat - Topp 20 webbsidor som för närvarande rankar för söktermen Antal ord - riktlinjer för hur långt ditt innehåll bör vara

Innehållsbetyg - det betyg du behöver uppnå för att ranka så högt som möjligt

Läsbarhet - rekommenderad nivå av innehållskomplexitet

Termer - relaterade termer betygsatta efter relevans och rekommenderade placeringar

Rubrikinformation - insikt i hur ofta din konkurrent använde termen i deras innehåll.

Människor frågar också - svar på frågor användare kan hitta när de googlar ett visst ämne

Översikter - insikter om hur dina främsta konkurrenter organiserade sitt innehåll

För att förstå vilka resultat som är mest relevanta för din fråga har vi olika språkförståelsessystem som syftar till att matcha orden och begreppen i din fråga med relaterad information i vår index.

Vi använder externa AI-tjänster som Google NLP och IBM Watson NLP för en djup analys av våra konkurrenters innehåll, vilket ger oss insikt i hur vi kan strukturera vårt eget.

 

Integrering av ChatGPT

Med införandet av ChatGPT insåg vi en fantastisk synergimöjlighet med det vi redan har byggt - Robinize. Vår plattform ger användarna möjlighet att enkelt skapa SEO-optimerat innehåll för vilket sökord de vill ranka för, och med integreringen av ChatGPT kunde vi ta denna förmåga till en helt ny nivå. Genom att helt enkelt klicka på en knapp kan användarna generera den optimala prompten för att skapa högkvalitativt innehåll, tack vare de kraftfulla AI-drivna funktionerna hos ChatGPT.

Resultat

Vi har skapat programvara med trogna 2700+ användare, vilket har gjort det möjligt för ZenDev att erbjuda våra kunder ett komplett utbud. Robinize har också blivit utnämnd till den främsta produkten för dagen på plattformen Product Hunt. Idag säljs Robinize ofta tillsammans med ZenDevs mjukvaruutvecklingstjänster.

Resultat

 • GreenFee365 - 247% ökning av besökare på bloggsidan och 214% i sessioner

 • Magnetlabbet - 82,6% ökning av webbplatsbesökare och 110% i organisk konverteringsgrad.

 • Avidnote - 255% ökning av webbplatsbesökare och 320% ökning i månatliga registreringar.

När du arbetar i ZenDev har du både utvecklings- och marknadsföringsstödet vid din sida. Tack vare lean startup-metoden hade Robinize flera iterationer på kort tid som gav oss de första kunderna och data som behövdes för uppskalning i framtiden.

robinize ceo

Haris Husejnović

VD på Robinize

 • 2
 • 3

Översikt

Resultat

 • GreenFee365 - 247% ökning av besökare på bloggsidan och 214% i sessioner

 • Magnetlabbet - 82,6% ökning av webbplatsbesökare och 110% i organisk konverteringsgrad.

 • Avidnote - 255% ökning av webbplatsbesökare och 320% ökning i månatliga registreringar.

Projektets varaktighet

2020 - 

Teknologier

 • Python
 • React
 • AWS

Nästa på tur

Hidroxa

PWA förbättrade Hidroxas e-handels laddningstider betydligt och resulterade i högre placeringar på Google och ökad konverteringsgrad.

Digital Marknadsföring
Webbutveckling