Projekt

Mendy

  • Digital Marknadsföring
  • Mobil utveckling
  • UI&UX design

Att fixa hemproblem har aldrig varit enklare. Anslut direkt med experter via videosamtal för snabb hjälp med dina reparationsbehov.

Mobile development

Om företaget

Mendy är ett startup företag som har grundats av experter på husreparationer och bemanning. Deras idé var att utveckla en digital plattform som kopplar ihop bostadsägare och hyresgäster med experter i Sverige, vilket gör det enkelt att göra virtuella reparationer via videosamtal. 

Appen gör det möjligt att lösa problem som t.ex trasiga vitvaror och läckor i hemmet via videosamtal med experter. Denna enkla, snabba och pålitliga process gör det till en bekväm lösning för både fastighetsägare och hyresgäster. Mendy har som mål att revolutionera hur hemreparationer utförs i Sverige för att göra det mer tillgängligt för alla.

 

Teknologier

React, React Native, Laravel, PostgreSQL, PHP

Projektets varaktighet

06/2022 - Nu

Utmaningar

Mendy-teamet insåg att de måste skapa en tydlig struktur och process för kommunikation och administrationsflöde för att framgångsrikt kunna koppla reparationsföretag med slutanvändare. Men de stod också inför en utmaning i att bygga en ny produkt som inte fanns på marknaden ännu, så de förlitade sig på hypoteser och feedback de har fått under åren inom hemreparationsbranschen. 

I samarbete med Mendy-teamet behövde vi identifiera vilken typ av app (mobilapp eller webbapp) skulle bäst passa intressenterna i MVP-omfattningen.

Eftersom den viktigaste delen av denna nya produkt var själva videosamtalet, var det viktigaste att ha en perfekt videosamtaltjänst enligt Mendys krav. Resten av appens arkitektur behövde byggas kring videosamtalet. Dessutom var det också viktigt att ha ett superenkelt och intuitivt gränssnitt så att slutanvändarna kunde få hjälp inom några klick i mobilappen. 

 

Lösning

UX/UI  

I början av vårt samarbete med Mendy-teamet var vårt UX/UI-team fokuserat på att designa ett sömlöst flöde för hantverkare att registrera sig på appen, få kontakt med användare som behöver reparationshjälp, och för användare att skapa konton och begära videosamtal snabbt på andra sidan.

Med utvecklingen av Mendys behov utökade vi vårt arbetsområde med flera konstruktioner och flöden för plattformens superadministratörer, experter och företagsdelar.

 

Mobil app

Med kundens resurser byggde vi Mendys mobilapp med hjälp av React Native-teknik eftersom den gjorde det möjligt för oss att använda samma kodbas för iOS- och Android-plattformar. Vi anväde utav oss av Firebase för att distribuera appen i App Store och Google Play och integrera den med andra Google-tjänster som Google Analytics och Google Ads.

För att säkerställa säkra och pålitliga videosamtal inom appen integrerade vi ett externt system som följer GDPR och är känt för sin stabilitet, dedikerade support och välutvecklade SDK-verktyg. Eftersom appen krävde betalningar i appen, integrerade vi tredjepartstjänster som Bank ID, Swish, Klarna och Stripe för enkel användning och säkerhet.

 

Admin panel 

Vi använde React.js för att skapa gränssnittet för adminpanelen. Våra utvecklare skapade en panel där superadmins har en överblick över alla företag, användare, experter och hantverkare. 

Användarna kan spåra analyser som antalet lyckade samtal, lösta problem, recensioner och hur många ärenden som är pågående, avslutade eller pågår. Dessutom kan företag registrera sig i sin panel och lägga till företagsinformation, ange vilka tjänster de erbjuder och dela information om sina anställda. 

För att koppla ihop allt i backend har vi valt Laravel, PHP som en lösning för tekniken och PostgreSQL som databaslösning, eftersom det är den databas som föredras av branschexperter som används tillsammans med Laravel för att säkerställa sömlös databasfunktion.

 

Digital marknadsföring

Vårt marknadsföringsteam arbetar som en utökad tjänst till vårt utvecklingsteam och hjälper våra kunder att marknadsföra sina produkter på olika plattformar. 

Vi assisterade Mendy genom att utföra detaljerad sökordsundersökning för en SEO-strategi för att fokusera sig på rätt målgrupp med SEO och Google Ads. Vårt team tog också hand om analysspårningen för att säkerställa att rapporterna skapas smidigt med Google Analytics, Data Studio och Mixpanel.

Som en datadriven byrå har vi anpassat plattformarna för kunder på ett sätt så att de kan spåra viktiga mätvärden som kundförvärvskostnader (CAC), kundlivstidsvärde (CLV) och månatliga återkommande intäkter (MRR), nedladdning och registreringspriser på ett bekvämt sätt för att hjälpa till att fatta strategiska beslut i framtiden.

  • Mendy admin panel
  • Mendy mobile

Översikt

Projektets varaktighet

06/2022 - Nu

Teknologier

  • React
  • React Native
  • Laravel
  • PostgreSQL
  • PHP

Nästa på tur

Hidroxa

PWA förbättrade Hidroxas e-handels laddningstider betydligt och resulterade i högre placeringar på Google och ökad konverteringsgrad.

Digital Marknadsföring
Webbutveckling