Projekt

Arvid Nilsson - Magento 1 till Magento 2 Migration

 • Rådgivning
 • Webbutveckling

Vi implementerade en ny design och skapade över 20 anpassade API:er för systemkommunikation, vilket minskade indexeringstiden från dagar till 2 minuter.

eCommerce

Om företaget

Arvid Nilsson är en nordisk partner som erbjuder högkvalitativa fästelementprodukter genom en pålitlig process och en effektiv leveranskedja. Med professionell och tekniskt kunnig personal tillhandahåller de innovativa lösningar inom fästelement som skapar värde för sina kunder. Arvid Nilssons vision är att vara den ledande leverantören av fästelement och fästelementrelaterade produkter till återförsäljare inom industri- och byggbranschen.

Teknologier

Magento 2, PHP, JavaScript, Azure

Projektets varaktighet

Utmaningar

Arvid Nilsson hade the behov att hantera en kundbas på 4 000 och ett sortiment av över 35 000 produkter med olika attribut, såsom namn, färg och storlek. De använde även en äldre version av Magento 1 och behövde hjälp med att genomföra en migrering till Magento 2 samt skapa en skräddarsydd API-lösning till SAP.

Arvid Nilsson använde SAP som ett ERP-system och lagrade information om kunder och produkter (pris och kvantitet). För produktlagring och kontroll använde de systemet PIM C4 som var kopplat till Magento.

Det gamla systemet var Magento 1 och var snart på väg att nå slutet av sin livslängd, och företaget beslutade att investera i en ny lösning. Vid den här tidpunkten behövde de en pålitlig partner för att leda deras upptäcktsprocess och rådgiva dem om det bästa alternativet för deras affärsbehov.

För att förbättra kundupplevelsen och optimera webbutiken ville Arvid Nilsson ha integration med Azure för filsökningar, anpassad sökning och anpassad kassalösning.

Lösning

Det första steget i vårt samarbete var upptäcktsprocessen och förståelsen för systemet.

Efter att vi hade analyserat det nuvarande systemet och behoven hos Arvid Nilsson kom vi överens om att den bästa lösningen är en Magento-butik med anpassade moduler som kommunicerar med det nya SAP och PIM C4.

ZenDev implementerade en ny design och skapade över 20 anpassade API:er för kommunikation mellan olika system.

Vi lagrade data i Azure, och i samband med implementeringen satte vi upp dockerisering av databasen och Elastic Search-tjänsten, vilket accelererade hastigheten för sidöppning och datavisning.

Alla ändringar påskyndade indexeringen, och vad som tidigare tog dagar reducerades nu till 2 minuter. Dessutom möjliggjorde lagringen av mediefiler på Azure Blob Storage omedelbar visning av högupplösta bilder.

Nu utför vi underhåll, ger rådgivning om möjliga förbättringar och utvecklar nya funktioner.

Resultat

 • Förenklade certifikatuppladdningar minskade manuellt arbete.

 • Självbetjäningsfunktionen på webbutiken förbättrade användarupplevelsen och effektiviserade arbetsflödet för säljteamet genom att spara tid.

 • Förbättrad sökfunktion ökade effektiviteten inom säljteamet.

Vårt samarbete med ZenDev och teamet har varit en absolut glädje från början till slut. 

Det som jag uppskattade mest i vårt samarbete var sättet jag kunde förklara vår verksamhet för er och hur vi kunde utveckla webbutiken för att passa våra behov. 

Även det 110% engagemanget vi fick från ZenDev var verkligen anmärkningsvärt. 

Vi ser fram emot att fortsätta vårt partnerskap och uppnå ännu större framgång tillsammans.

Mattias Nordström

Mattias Nordström

Projektförsäljningschef

 • Arvid tablets
 • Arvid mobile

Översikt

Resultat

 • Förenklade certifikatuppladdningar minskade manuellt arbete.

 • Självbetjäningsfunktionen på webbutiken förbättrade användarupplevelsen och effektiviserade arbetsflödet för säljteamet genom att spara tid.

 • Förbättrad sökfunktion ökade effektiviteten inom säljteamet.

Teknologier

 • Magento 2
 • PHP
 • JavaScript
 • Azure

Nästa på tur

Cargotec

Vi maximerade Kalmars lönsamhet med ZenDevs mobilapp – en kraftfull lösning som digitaliserar och automatiserar arbetsflöden för överlägsen effektivitet.

Mobil utveckling