E-handelskonsult - Din Partner för Digital Tillväxt 

ehandelskonsult

Hur e-handel har förändrat sättet att bedriva verksamhet?

E-handel har visat att företag kan verka dygnet runt, erbjuda realtidsinformation om produkter och effektivt marknadsföra sina tjänster till en bredare demografisk målgrupp.

Denna övergång representerar en betydande framsteg från den traditionella fysiska detaljhandeln, som ofta hade begränsade öppettider. Genom kanaler som sociala medier, bloggande, professionellt utformade webbsidor och sökmotoroptimering (SEO) expanderar allt fler företag sina varumärken som aldrig tidigare.

Genom att omfamna försäljning online kan återförsäljare både minska kostnader och öka bekvämligheten för konsumenter som söker deras produkter. Att ha en webbplats där kunderna kan söka och utforska produkter från bekvämligheten av sina egna hem är betydligt mer kostnadseffektivt än att driva en fysisk butik. Dessutom elimineras geografiska begränsningar som uppstår genom att enbart ha en fysisk butik.

Tänk dig till exempel en kund som behöver en specifik produkt som endast erbjuds av ett företag på andra sidan jorden. Om kunden inte är villig att resa för att få tag på den kan en användarvänlig webbplats lösa detta problem omedelbart, vilket gör största skillnaden.mellan dessa två sätt att köpa.

Genom att möjliggöra köp utan att lämna sin lägenhet kan konsumenten helt enkelt göra en snabb sökning med relevanta nyckelord, och vips! I grund och botten missar företag som saknar en stark närvaro online inte bara möjligheter utan även potentiella vinster från en betydligt större kundbas.

E-handel har öppnat stora möjligheter och blivit en nödvändighet för företag (oavsett om det handlar om ett nystartat företag eller megastort bolag) som strävar efter framgång. Att bygga och driva en effektiv e handelslösning kan dock vara en utmaning för många företagare. Här kommer ZenDev som en erfaren e-handelskonsult in i bilden för att erbjuda professionell hjälp och vägledning.

Hur kommer ZenDev in i bilden?

Med vår omfattande kunskap och erfarenhet erbjuder vi skräddarsydda e-handelslösningar för företag i hela Sverige. Vårt huvudsakliga fokus ligger på att hjälpa företag att optimera sin digitala resa, erbjuda en helhetslösning som tar dem hela vägen till framgång och nå ut till miljontals människor online.

Med års av erfarenhet inom e-handelsbranschen kan vi erbjuda en gedigen kunskap om att bygga och driva en framgångsrik e-handelslösning. Våra erfarna utvecklare är uppdaterade med den senaste tekniken och väl rustade för att hantera tekniska krav och säkerställa att företag har en smidig och pålitlig ny digital handelslösning.

Våra strategiska rådgivare tar hänsyn till företagets övergripande mål och visioner för att skapa en skräddarsydd strategi som skapar bättre kundupplevelse och kan ta företaget hela vägen till framgång. Om du är nyfiken kan du läsa mer om vad våra tidigare kunder säger om oss. 

 

Marknadsföring

Ett tätt samarbete mellan utveckling och marknadsföring är nödvändigt för en framgångsrik e-handelsstrategi. För att säkerställa att företag får rätt insikter och data för att fatta informerade beslut använder vi avancerade analysverktyg som Google Analytics. Genom att noggrant granska och analysera data kan vi identifiera framgångsfaktorer och förbättringsområden för att optimera företagets online-prestanda.

När det gäller digital marknadsföring har vi på ZenDev specialister med långa erfarenhet inom området som använder den senaste tekniken för att maximera företagets synlighet online.  

P.S. Inom marknadsföring är timing allt; många gånger handlar det om att göra saker vid rätt tid. Du vill fånga kunder i de ögonblick som kommer att påverka deras köpbeslut. 

Våra erfarna marknadsförings- och affärskonsulter som Haris svarar gärna på alla dina frågor angående detta. Du är också välkommen att besöka oss på vårt kontor i Göteborg och boka ett möte! :)

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Om du inte är nöjd med din nuvarande lösning kan vårt team av e-handelskonsulter hjälpa dig med att se över vilka problem ni har med nuvarande lösning och föreslå eventuella förbättringar, nya strategier eller om ni vill byta e handelsplatform.

Integration av betallösningar 
Vi hjälper dig att utveckla integrationer så att du kan ta emot betalningar på det sätt du vill. Vi kan hjälpa dig med b.la Klarna, Stripe, Splitit, PayEx eller Dibs.

Marknadsföring - hitta konverterande kunder
Vi hjälper dig att hitta fler kunder, öka konverteringsfrekvensen och försäljningen på bästa sätt. Vi ser till att din webbutik utvecklas med de senaste marknadsföringsstrategierna. Läs om hur vi hjälpte Magnetlabbet med deras marknadsföring.

Plattformsmigrering 
Vi hjälper dig att modernisera din teknikstack och flytta till en ny e-handelsplattform som kan säkerställa tillväxten för ditt företag.

Vi jobbar helst med följande e-handelsplattformar:

 • Litium
 • Magento
 • Shopify
   

  Vilken plattform är bäst?

  När det kommer till att välja den bästa e handelsplattform för ditt företag finns det flera faktorer att överväga. Varje plattform, Shopify, Magento, Litium och WooCommerce har sina egna fördelar och kan passa olika behov.

  Shopify plattformen är känd för att vara en användarvänlig plattform som passar både små och medelstora företag. Med enkla gränssnittet och snabba installationsprocessen är det enkelt att komma igång.  Shopify erbjuder också en hel svit av funktioner och tillägg som kan hjälpa till att optimera din e-handelsbutik och möta de stora krav som ställs på marknaden som innebär ständig förändring. Läs mer om detta i vår senaste Shopify artikel.

  Magento å andra sidan är en mer robust och skräddarsydd plattform som passar större företag med specifika behov. Vi har förklarat fördelar och nackdelar med Magento e-handelsplattform i en av våra artiklar. Med sina avancerade funktioner och möjlighet att anpassa varje aspekt av din butik, är Magento ett kraftfullt verktyg för att skapa en skräddarsydd e-handelsupplevelse. Dessutom finns det ett stort community av certifierade Magento-experter som kan erbjuda teknisk support och utvecklingstjänster.

Läs mer om skillnaderna mellan Magento och Shopify

Läs mer om skillnaderna mellan Magento och Umbraco

 

Litium är en molnbaserad plattform som erbjuder en hel svit av e-handelsverktyg och fungerar bra för företag som vill växa och expandera. Plattformen är känd för sin skalbarhet och kan anpassas för att möta specifika affärsbehov. Med Litium får du också tillgång till bred kunskap och support från deras team av experter.

WooCommerce är idealisk för företag som vill ha full kontroll över sin onlinebutik och vill skapa en unik och skräddarsydd shoppingupplevelse för sina kunder. Ta stöd av en WooCommerce uvecklare för att skapa en snabb och mobilanpassad nätbutik. 

Vilken plattform som är bäst för ditt företag beror på dina specifika behov och mål. Det är viktigt att undersöka och utvärdera varje plattforms funktioner, prisstruktur, support och integrationsmöjligheter för att fatta det bästa beslutet för din e-handelsverksamhet.

 

Integrationer

Integrationer är en viktig komponent när man driver en e-handel. Vi på ZenDev har stor erfarenhet av att integrera e-handelsplattformar mot olika betalsystem, affärssystem och fraktlösningar. Om du upplever en plötslig nedgång i försäljningen eller har svårt att konvertera kunder så kan vi hjälpa dig igenom dina hinder. Oavsett om du är en erfaren företagare eller just har startat upp din e-handel, är en tillförlitlig e-handelspartner med god kunskap en viktig del av framgången i den tuffa konkurrensen på marknaden.

 

Vi finns här för dig!

Den digitala handeln en dynamisk och spännande arena som erbjuder stora möjligheter för företag. Oavsett om det handlar om att anpassa sig till nya tekniker, utforska nya marknader eller möta de stora kraven inom e-handeln, är det viktigt att vara flexibel och ha rätt förutsättningar för at lyckas.

För nystartade företag innebär den digitala resan att utforska och erövra nya marknader. Genom att utnyttja olika roller och expertis kan företaget dra nytta av de nya teknikerna och skapa rätt förutsättningar för tillväxt.

För större företag är den ständiga förändringen en pågående process. Det krävs att man är flexibel, investerar i rätt saker och anpassar sig hela tiden för att möta de utmaningar som den digitala handeln för med sig. Genom att investera i rätt tekniska lösningar och hålla sig uppdaterade om de senaste trenderna kan företaget stärka sin position på den digitala marknaden.

Vi är medvetna om att varje företag är unikt och vi hjälper dig att välja rätt lösning utifrån dina specifika behov och utmaningar. Vi erbjuder också omfattande support och säkerhet för att du ska känna dig trygg i dina affärer. Med ZenDev som din e-handelspartner med breda kompetens kan du enkelt hantera och sköta din B2B eller B2C försäljning och lösa olika tekniska problem på ett effektivt sätt. 

Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och se hur vi kan hjälpa dig att uppnå dina e-handelsmål.  

Vad gör en e-handelskonsult? 

En e-handelskonsult är en expert som hjälper företag att optimera sina onlineförsäljningsstrategier. De kan hjälpa till med allt från webbplatsdesign och användarupplevelse till marknadsföringstaktiker och konverteringsoptimering.

Varför behöver jag anlita en e-handelskonsult? 

Att anlita en e-handelskonsult kan vara fördelaktigt eftersom de har specialiserad kunskap och erfarenhet inom e-handelsbranschen. De kan hjälpa till att identifiera och lösa problem, maximera försäljningsmöjligheter och ge råd om effektiva strategier för att driva framgångsrika e-handelsprojekt.

Hur kan en e-handelskonsult hjälpa till att öka försäljningen? 

En e-handelskonsult kan hjälpa till att öka försäljningen genom att analysera och optimera olika aspekter av e-handelsprocessen. Det kan inkludera att förbättra webbplatsens användarvänlighet, implementera konverteringsoptimeringsstrategier, optimera marknadsföringskampanjer och arbeta med kundupplevelsen för att öka förtroendet och konverteringsgraden hos besökarna.

Nyfiken men osäker på hur du kan samarbeta med oss?

Du är välkommen att kontakta oss så kan vi berätta mera i ett förutsättningslöst möte!

Efter att du kontaktat oss kommer vi att koppla dig till våra kollegor från försäljningsavdelningen som hjälper dig vidare. Vi kommer att boka in ett introduktionssamtal där du får möjlighet att beskriva ditt projekt för oss. Vi kommer sedan att titta på vilka tjänster du behöver samt presentera våra utvecklingsprocesser.