Projekt

Zynka

 • Mjukvaruutveckling

Medvetna om att allt måste finnas i digital form, i en så kallad "digital tvilling", byggde vi en plattform för facility management.

Custom development

Om företaget

Beläget i Göteborg, Stockholm och Malmö erbjuder Zynka BIM arkitekttjänster och förändrar hur byggnader designas, byggs och förvaltas.

Deras primära mål är att skapa effektivare arbetsprocesser vid digitalisering av byggnader och minimera fel som i förlängningen resulterar i en mindre tids- och kostnadskrävande livscykel av byggnader.

 

Teknologier

PHP, Laravel, Vue.js, MySQL, Node.js, jQuery, HTML5, CSS3, JavaScript

Projektets varaktighet

1 år

Utmaningar

Affärsutmaning

Zynka täckte många olika affärsområden och stod inför flera digitala utmaningar.

1. De behövde en adminpanel för sina projekt och anställda för att spåra och organisera sitt arbete bättre.

2. Zynka behövde även en plattform för att klara importen av stora 3D-skanningar av objekt som bostads- eller kontorsbyggnader. Dessutom ville de kunna ta exakta ögonblicksbilder av byggnader över tid.

 

Teknologisk utmaning

Detta projekt började som ettt R&D -projekt. Det fanns många olika produkter och tjänster från tredje part som vi behövde integrera med och få dem att fungera synkroniserat.

Några av funktionerna vi skulle leverera var banbrytande, som en AI-kamera som kunde upptäcka om en person faller i en byggnad. Det var relevant då vi sysslade med idén om att implementera det i äldreboenden. Vi insåg senare att vissa av dessa teknologier var för tidigt födda och behövde tas bort.

Innan vi började bygga en plattform för att digitalisera byggnadsinfrastruktur var de tvungna att förlita sig på AutoCAD-renderingar eller projektplaner som inte nödvändigtvis visade den slutliga placeringen av t.ex. el, värme och VVS i byggnaden.

 

 

Lösning

Lösningen

1.Vi använde Laravel-ramverket och NodeJS-hybrid för att skapa en adminpanel. Vi valde Kafka som det primära meddelandesystemet och den underordnade NodeJS-applikationen. Appen hjälpte oss att generera åtkomsttokens för ett tredjepartssystem som skulle integreras som en del av backend.

2. Huvudmålet var att bygga en effektiv, mångsidig lösning och säkra integrationen av tredjepartssystem i Zynkas. Eftersom kunden behövde specialiserade lösningar valde vi Laravel som bas PHP för en anpassad webbapp. Laravel gav oss också allt det kreativa utrymme vi behövde.

Vi skapade bärbara 3D-renderare, som sedan byggdes in i klientappar, vilket gav olika vyer av 3D-planlösningar. För att sammanfatta på ett enkelt sätt gjorde applikationen det möjligt att ställa in intressanta platser i 3D-utrymmen som kopplar samman tillgångar från katalogen.

Detta möjliggjorde så att Zynkas kunder snabbt hitta dolda tillgångar (ventiler, rör, kraftdosor) och berätta exakt var de är och deras tekniska detaljer. 

Plattformen är ett värdefullt verktyg i flera branscher, eftersom det är ett revolutionerande sätt att hantera design, konstruktion och drift av byggnader.

Slutligen, skulle du inte vilja se hela din byggnad inifrån och ut hela tiden, bara ett klick bort?
 

Technology

Som nämnts ovan använde vi Laravel som ett bas PHP-ramverk för den viktigaste delen av projektet.

Vi valde Laravel för att implementera en OAuth2-autentiseringstjänst. För att få tredjepartsintegreringen och auktoriseringen att fungera sömlöst använde vi Node.js worker. 

Vi bestämde oss för att använda Vue.js för front-end-teknologien eftersom den passar bra med Laravel. Vi har dock gjort ett ramverk för 3D-renderare agnostiskt. På så sätt kan de tjäna sitt syfte även med vanlig HTML.

Vi hade  iOS- och Android -appar inbyggda i Xamarin, som fungerade som varningspunkter för slutanvändare.

Vi använde Python för att behandla varningar och meddelanden från sensorer inuti byggnader. 

Sammantaget var det en snyggt packad teknologistack byggd för flera endpoints.

 

Vi hjälpte Zynka att bygga tillräckligt med intressant programvara för att de skulle kunna samla in betydande kapital för detta projekt och slutligen starta ett nytt företag kring denna idé.

Resultat

 • Vi har byggt tillräckligt med spännande mjukvara för att hjälpa Zynka att få in flera investeringar.

 • Till slut gjorde mjukvaran det möjligt för Zynka att starta ett nytt företag kring denna mjukvara/affärsidé.

 • Flerfunktionslösning med säker integration av tredjepartssystem i Zynkas.

Vi skulle inte ha varit där vi är idag om det inte vore för ZenDev. De är responsiva, snabba och lätta att kommunicera med.

customer testimonial zendev

Emil Eek

Head of Development på Zynka

 • software development for facility management
 • software development for facility management

Översikt

Resultat

 • Vi har byggt tillräckligt med spännande mjukvara för att hjälpa Zynka att få in flera investeringar.

 • Till slut gjorde mjukvaran det möjligt för Zynka att starta ett nytt företag kring denna mjukvara/affärsidé.

 • Flerfunktionslösning med säker integration av tredjepartssystem i Zynkas.

Projektets varaktighet

1 år

Industri

Property management

Teknologier

 • PHP
 • Laravel
 • Vue.js
 • MySQL
 • Node.js
 • jQuery
 • HTML5
 • CSS3
 • JavaScript