Under vårt projekt kick-off-möte samlade vi in ett brett utbud av idéer och funktionsförfrågningar från våra kunder för deras nya plattform. Så den första utmaningen var att identifiera vad som var de viktigaste funktionerna för personer som skulle använda plattformen.
Olika grupper av människor hade olika behov, alla lika viktiga. Produktägare genomförde intervjuer med representanter från varje grupp av användare (ägare, chefer, hyresgäster, etc) och kom med en lista med krav som fortfarande var mycket lång, så vi alla var tvungna att bestämma vad som är de avgörande funktionerna, var vi kan spara utvecklingstid och ändå ha en tillräckligt bra lösning, vilka funktioner som kan lösas med tredjepartslösningar etc.
När du arbetar med många integrationer (många enhetsleverantörer med sina egna datastrukturer, autentiseringsmetoder) är det alltid utmanande att se till att din applikation körs smidigt. Varje integration ger med sig sin egen uppsättning protokoll och krav som måste synkroniseras till användarvänliga applikationer.
Vårt mål var att se till att användarna aldrig känner komplexiteten i de underliggande integrationerna, men också att göra det enkelt nog för utvecklare att hantera vår interna kod och databas. Vi bestämde oss för att det bästa sättet skulle vara att följa standarderna, så vi designade vår lösning enligt Real Estate Core-ontologin.
Nästa utmaning var att välja vilka tekniker och arkitekturdesign som bäst passade plattformens behov. Den första MVP som byggdes innan vi tog över den var väldigt enkel och dess design kunde inte stödja alla projektets mål. Den MVP:n tillhandahöll endast funktioner för att styra enheten (dvs. dörrupplåsning, temperaturkontroll, etc.).
Efter en djupgående analys av kraven och framtida planer introducerade vi en ny arkitektur som inkluderade användningen av Neo4j-databasen för relationer istället för tidigare använda MongoDB. Detta passade perfekt för projektet på grund av hur komplicerade relationer mellan entiteter i en egenskap kan bli och på grund av att det stödjer många olika funktioner var det en utmaning att designa ett optimalt databasschema.
Nästa sak var att välja hur vi vill hantera auktorisering och autentisering. Plattformen behövde stödja flera olika användarroller, var och en med olika behörigheter. Till exempel behöver fastighetsägare en överblick över alla sina fastigheter, möjligheten att hantera hyresavtal, tillgång till själva byggnaden, men inte möjligheten att gå in i lägenheterna eller inspektera lägenheternas interiör.
Samtidigt kan superadministratören bevilja eller återkalla hyresgästers tillgång till sina lägenheter efter behov, till exempel när hyresgäster flyttar in eller ut. Hyresgäster kan å andra sidan se och styra sina smarta enheter, inklusive att öppna och stänga dörrar och fönster, justera kylskåpets temperatur och hantera översvämningslarminställningar.
För att stödja dessa funktioner effektivt var vi tvungna att integrera säkra autentiseringsmekanismer. På grund av begränsad tid och det akuta behovet av denna funktionalitet (MVP stödde inte autentisering eller auktorisering) bestämde vi oss för att använda Keycloak.
Det är ett öppen källkodsprojekt som tillhandahåller ett gränssnitt där användare, roller och behörigheter kan hanteras. Det tillhandahåller också API:er så att det enkelt kan integreras i din applikation. Keycloak tillhandahåller så många användarhanteringsalternativ och stöder alla större protokoll och lämnar fortfarande tillräckligt med flexibilitet samtidigt som utvecklingstiden sparas.
Genom att säkerställa säker och effektiv hantering av byggnadssystem gynnas alla av att använda ett fastighetsförvaltningssystem (BMS):
- Fastighetsägare: Ett BMS ökar fastighetsvärdet genom att öka effektiviteten, minska driftskostnaderna och främja hållbarhet, vilket kan leda till ökat fastighetsvärde.
- Anläggningsförvaltare: Ett BMS effektiviserar hanteringen av komplexa byggnadssystem genom att tillhandahålla en enda plattform för datainsamling, analys och kontroll, vilket gör hanteringen mer effektiv och proaktiv.
- Användare: Med ett BMS får användarna en bekvämare och mer produktiv miljö. Systemet optimerar belysning, värme och kyla baserat på realtidsdata, vilket förbättrar den totala komforten och välbefinnandet.
Vår smarta fastighetsplattform integrerar och automatiserar olika system för att göra fastighetsförvaltningen enklare och effektivare. Den ansluter olika system och tekniker som HVAC (värme, ventilation, luftkonditionering), energi och belysning, vilket sparar tid och förbättrar hållbarheten.
Detta innebär att du kan automatisera rutinuppgifter, som att justera belysningen baserat på beläggning eller tid på dagen. Detta frigör inte bara din tid för att fokusera på mer strategiska FM-uppgifter, utan säkerställer också att din byggnad drivs med maximal effektivitet utan konstant manuell inblandning. Kontakta oss för att se hur vår anpassade plattform kan förbättra din byggnads prestanda.